Slot vat transferperiode Feyenoord samen: 'Daar hebben we er nog maar één van'

01-09-2023 18:32

Arne Slot noemt het verloop van de transferperiode van Feyenoord 'logisch'. De oefenmeester van de Rotterdammers benadrukte nog maar eens hoe het selectieverloop normaal gesproken gaat.

sd"We hebben best veel spelers moeten halen omdat we in het verleden spelers moesten huren", begint Slot, die dat wel af ziet nemen. "Die gaan ook altijd weer bij je weg en dan verkoop je er twee of drie én vallen er aan de onderkant nog twee of drie weg omdat die niet nog een jaar op de bank willen zitten."

"We bouwen het langzaam af (het huren van spelers, red.) en hebben er nu één, dat is Minteh", vervolgt Slot, die blij is dat de transferperiode erop zit. "Iedereen weet nu waar hij aan toe is en soms is dat positief of negatief. Idealiter wil je veel eerder je selectie bij elkaar hebben, maar we zijn ook afhankelijk van de voetbalpiramide. Wij zitten niet aan het einde, maar in het midden", besluit Slot.

Op de laatste transferdag kwam alleen Mikki van Sas nog naar Feyenoord, maar Slot heeft naar eigen zeggen nog twee transfers doorgevoerd. Leo Sauer en Gjivai Zechiël stromen officieel door naar de selectie.