Slot heeft nu andere inzichten over Roma: 'Heb de ECL-finale teruggekeken'

12-04-2023 15:36 Laatste update: 17:33

Arne Slot heeft de finale van de Conference League, die Feyenoord vorig jaar speelde tegen AS Roma, teruggekeken en kwam daarbij tot nieuwe inzichten. Dat vertelde de trainer woensdagmiddag op de persconferentie van de Rotterdammers. Donderdagavond staan beide ploegen weer tegenover elkaar, maar dan in de strijd om een plek bij de laatste vier van de Europa League.

Feyenoord kreeg destijds in Tirana voldoende kansen, maar uiteindelijk ging de ploeg van José Mourinho er met de winst vandoor. Nicolo Zaniolo maakte in de 32ste minuut de enige treffer van de wedstrijd, waardoor het 1-0 werd voor de Romeinen.

Slot had het idee dat er in de tweede helft weinig werd gevoetbald, maar erkent nu dat dat reuze mee viel. "In mijn hoofd was het toen veel minder goed dan dat ik het nu daadwerkelijk vind. Ik zag namelijk heel veel goede aanvallen. Het was uiterst ongelukkig dat hun enige echte grote mogelijkheid meteen leidde tot een goal."

Hij denkt dat het Feyenoord van nu evenzogoed in staat is om weer tot kansen te komen en dreigend te zijn op de helft van de vaak goed georganiseerde tegenstander. "Als we in staat zijn om morgen weer zo te spelen, dan heb ik er een goed gevoel over. Ik denk dat het redelijk dicht bij elkaar zit. De komende weken moeten echter uitwijzen of wij nog beter zijn dan vorig jaar." Bij Feyenoord werd bijna de gehele basiself overhoop gegooid, maar bij Roma bleef bijna alles intact. Ze haalden zelfs nog een aantal extra topspelers op. "Paulo Dybala spreekt wellicht het meest tot de verbeelding, maar ook Lorenzo Pellegrini en Tammy Abraham zijn geweldige spelers."

Hoe Feyenoord hen gaat bestrijden? "We moeten ons op onszelf concentreren en ervoor zorgen dat we niet achter komen, maar dat is een cliché. Evenals dat de effectiviteit van je kansen ook belangrijk is. Maar ja, de finale was een wedstrijd waarin de grootste voor ons waren. Zij doken echter overal voor en niet op een blinde manier, maar gewoon beheerst en heel erg goed."

Feyenoord – AS Roma staat donderdagavond om 18.45 uur op het programma in De Kuip. Een week later vindt de return plaats in Italië. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de halve finales van de Europa League.