Trotse Brama na 300ste voor Twente: 'Als ik geen spanning meer heb, stop ik'

09-04-2023 14:58 Laatste update: 15:00

Wout Brama speelde zondagmiddag zijn 300ste officiële duel voor FC Twente. De geboren Tukker kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen in de met 4-0 gewonnen Eredivisie-wedstrijd tegen SC Cambuur. Hij stelt nog altijd enige spanning te hebben voor een wedstrijd en hield al gelangere tijd rekening met mogelijke speeltijd.

Samen met zijn dochter verscheen hij voor de camera's van ESPN. Hij had gehoopt dat zijn 300ste optreden voor Twente ietwat eerder had plaatsgevonden. "Na Telstar (KNVB beker, red.) raakte ik een beetje geblesseerd en dan moet je rustig opbouwen. Op mijn leeftijd doe je daar wat langer over dan wanneer je twintig bent. Daar moet je stappen voor nemen en dat heb ik gedaan."

Hij stelt de laatste drie weken volle bak te hebben meegetraind. "De trainer zei al: 'Als het moment daar is, dan ga je erin komen.' Dat vond ik wel heel fijn, moet ik zeggen." Bij de 3-0 ruststand hield Brama dan ook al rekening met een invalbeurt, en had zelfs nog wat spanning. "Ik maakte me goed warm. Spanning heb ik altijd nog. Niet meer zoveel als bij mijn debuut, maar dat houd ik altijd. Zodra dat weg is, dan stop ik ook meteen."

Over zijn toekomst wil hij nog niet al te veel kwijt. "Ik wil gewoon fit blijven en dan zien we het wel. Zo sta ik erin. Er zijn heel veel variabelen om volgend jaar nog door te gaan en daar ben ik zelf de grootste in. Ik moet vooral fit zijn en voor de rest zijn er andere mensen die daarover beslissen. Als ik zelf nog het idee heb dat ik door kan, dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om te praten. Maar daar ben ik nog niet uit."