Wedstrijdverslag

Vlap en Brama grote blikvangers bij eenvoudige zege Twente op hopeloos Cambuur

Vlap en Brama grote blikvangers bij eenvoudige zege Twente op hopeloos Cambuur

09-04-2023 14:07

FC Twente heeft zondagmiddag met speels gemak gewonnen van hekkensluiter SC Cambuur. De Tukkers versloegen de Friezen in eigen huis met 4-0, die daardoor nog verder in het slop van degradatie werden geduwd.

Cambuur-trainer Sjors Ultee had in de dagen voorafgaand aan het duel zijn mannen op scherp gezet, maar wie dacht dat Cambuur evenzo aan de wedstrijd begon, kwam bedrogen uit. Twente had aan dik een halfuur al genoeg om het verschil te maken.

Ricky van Wolfswinkel opende de score in de twaalfde minuut. Twente kreeg alle tijd en ruimte om te combineren rondom de zestienmeter, waarna Vaclav Cerny laag voortrok op de spits en hij hem met de buitenkant simpel binnen werkte. Een kwartiertje later was het raak voor niemand minder dan Michel Vlap, die voor het eerst sinds april vorig jaar scoorde en daarmee de 'Vloek van Vlap' doorbrak.

De Grolsch Veste leek wel het decor voor een schiettent, want de ene na de andere bal werd op doelman Robbin Ruiter afgevuurd. De enige die in dat salvo ook doel trof, kwam van de voet van Sem Steijn. Met een intikker zorgde hij voor een ruststand van 3-0.

Ultee wisselde viermaal en zag hoe zijn ploeg in het begin van de tweede helft ietwat uit haar schulp kroop, maar tot échte grote kansen kwam het niet. Wout Brama viel een kwartier voor tijd in en speelde zodoende zijn 300ste officiële duel voor Twente. Twee minuten later viel de 0-4, middels een prachtig uitgespeelde aanval. Gijs Smal en Van Wolfswinkel combineerden erop los, waarna Joshua Brenet het eindstation was.

Zodoende klimt Twente naar de vijfde plaats in de Eredivisie en heeft het een achterstand van nog maar drie punten op plek vier, dat recht geeft op directe plaatsing voor Europees voetbal. Cambuur staat dus laatste, op acht punten achter de veilige vijftiende plaats. Degradatie lijkt daardoor steeds reëler te worden voor de ploeg uit Leeuwarden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!