Is Van den Belt een Wieffer-aankoop? 'Dat zou prachtig zijn voor hem'

31-03-2023 16:03

Feyenoord maakte deze week de komst van Thomas van den Belt wereldkundig. De middenvelder komt over van PEC Zwolle, dat aan kop gaat in de Keuken Kampioen Divisie. Eerder trokken de Rotterdammers ook Mats Wieffer aan uit de KKD. Arne Slot hoopt dat de aanwinst eenzelfde soort ontwikkeling door kan maken. 

"Ik sta er volledig achter om hem aan te trekken. De statistieken laten voldoende zien rondom hem. Los van zijn goals en balveroveringen laat hij ook zien dat hij echt in zijn bewustzijn van ruimtes is. Zo kan je dingen makkelijker en sneller uitvoeren. Dat vind ik zijn meest bijzondere kwaliteit, dat hij zo vaak om zich heen kijkt", aldus Slot.

"Denk dat het eenzelfde type aankoop is", doelt Slot op Wieffer. "Had je dat een paar weken geleden aan mij gevraagd of ik dat van Mats had verwacht had ik ook 'nee' gezegd. Misschien kunnen we straks ook wel in een ander segment gaan kijken om te kopen, maar nu moeten wij ook gewoon kijken die wat minder duur zijn."

"We zoeken nog wel naar spelers die wat minder duur zijn die kwaliteit hebben. Voor Thomas zou het prachtig zijn als hij dezelfde weg zou gaan bewandelen. Alleen moeilijk om in te schatten dat ook zo zal gaan."