De Visser en De Mos kiezen favoriet op rechts centraal: 'Die maakt geen fouten'

11-11-2022 17:00 Laatste update: 18:42

Over negen dagen begint het WK in Qatar, waardoor het met de dag meer gaat kriebelen. VoetbalNieuws sprak met Aad de Mos en Piet de Visser over hun favoriete WK-opstelling van álle landen bij elkaar. In deze aflevering is de rechtercentrale verdediger aan de beurt.

"Ik kies momenteel voor Marquinhos", begint De Visser, die graag naar Braziliaanse verdediger kijkt. "Brazilië speelt altijd goed. Hij is een stopper die geen fouten maakt en speelt een bal direct af, zowel kort als lang. Hij heeft altijd rust, is zeer snel, pakt af. Die volg ik echt al jaren."

De Mos zoekt het dichterbij huis, in Frankrijk. Raphael Varane is volgens hem de ultieme rechterverdediger. "Hij is één van de beste die er is, is al wereldkampioen geworden en laat ook nu weer zien dat hij belangrijk is. Het is een sierlijke mooie verdediger die wat last heeft gehad van kleine blessures, maar dat is logsich."

"Hij heeft voortreffelijk gepresteerd bij Real Madrid", vervolgt De Mos, die hem graag zag samenwerken met zijn partner Sergio Ramos. "Naast Ramos. Dat duo is uit elkaar gegaan. Eerst ging Varane weg, nu is Ramos weg, maar Varane is nu wel een sterkhouder bij Manchester United."