Schreuder reageert op Hamstra-lofzang: 'Niet zo dat ik mensen opdracht geef'

27-10-2022 12:21
2

Alfred Schreuder kreeg voorafgaand aan het duel met Liverpool (0-3) lovende kritieken van technisch manager Gerry Hamstra. De bestuurder vertelde dat de Ajax-trainer een 'geweldige prestatie' leverde. Schreuder vindt de uitspraken van hem niet ongemakkelijk.

Voor de wedstrijd ging een felle Hamstra bij RTL7 uitvoerig in op het werk dat Schreuder tot nu toe geleverd heeft bij Ajax. Op de persconferentie na afloop van de wedstrijd werd de oefenmeester gevraagd naar de uitspraken van de technisch manager. "Ik weet niet wat er precies gezegd is", zegt Schreuder op het persmoment.

Vervolgens reageert De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij dat Hamstra onder meer vertelde dat de Ajax-trainer 'geweldig werk' levert, omdat Schreuder zoveel nieuwe spelers inpast. "Wij doen de dingen bij Ajax met zijn allen en iedereen mag schrijven wat hij of zij wil", reageert Schreuder met een lach. "Als er maar bij de feiten wordt gebleven. Wij werken er met zijn allen dag en nacht keihard aan. Ik vind echt dat er progressie is in ons team."

De Barnevelder vindt het niet opmerkelijk dat tien dagen na de publieke steunbetuiging van Edwin van der Sar nu Hamstra over de brug komt met een lofzang. "Het is niet dat ik mensen opdracht geef. Ik vind het niet ongemakkelijk en het maakt voor mij niet uit", aldus Schreuder.