Gattuso door het lint na domme rode kaart op speciale dag voor Kluivert

8 oktober om 12:46
Laatste update: 8 oktober om 14:52

Mouctar Diakhaby kreeg vrijdagavond in de door Valencia CF met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen CA Osasuna als bankzitter een rode kaart. Trainer Gennaro Gatusso is woest op de Franse verdediger.

Na de wedstrijd ging Gattuso in op het voorval. "Het is onze vierde rode kaart dit seizoen. Een speler die op de bank zit, moet de keuze van de scheidsrechter respecteren en kalm blijven", begon de gefrustreerde Italiaan op de persconferentie. "Ik werd boos op hem. In acht wedstrijden hebben we vier rode kaarten gekregen. Op de bank moeten alleen ik en mijn assistenten spreken, niet de spelers. Het is onacceptabel om een speler kwijt te raken voor de wedstrijd van zaterdag omdat hij zich niet kon inhouden op de bank."

Justin Kluivert begon de wedstrijd namens Valencia in de basis. De Nederlander trad daarmee in de voetsporen van zijn vader en speelde 74 minuten mee. De wedstrijd stond bomvol van opvallende momenten. Zo werd er aan beide kanten een penalty gemist door Chimy Avila en Edison Cavani en vielen er in totaal drie rode kaarten. Naast Diakhaby moesten Unai García en Rubén Peña het veld vroegtijdig verlaten.