"Eriksen als nummer zes is een optie, deed Ten Hag toen ook met Schöne bij Ajax"

11-08-2022 12:16 Laatste update: 13:24

Christian Eriksen stond in het duel met Brighton and Hove Albion verder naar achteren dan wij gewend zijn van de Deen. De voormalig Ajacied stond als verdedigende middenvelder in de basis en kan zomaar worden omgetoverd tot een nummer zes. Bij de nieuwe aflevering van de podcast The King of Manchester wordt de mogelijke nieuwe rol van Eriksen besproken. 

"Zou Eriksen het op die rol niet kunnen?", vraagt presentator Thomas Post zich af voor een mogelijke rol van de Deen op de flanken. "Als je Fernandes en Eriksen wil met een spits, gaat één van die twee als een soort acht spelen, dus het is een optie", stelt redacteur Tom Dieleman. "Maar tegen Brighton was hij echt een zes, een verdedigende middenvelder", antwoordt Post. 

"Dat heeft Ten Hag ook al gedaan met Lasse Schöne bij Ajax, een tien omvormen naar een zes. Steven Berghuis is een ander voorbeeld, die ook een linie is teruggezakt. De Premier League heeft echter zoveel pressie en zo een hoog niveau... dan moet je een loper hebben à la McTominay, maar wel eentje die kan voetballen", besluit Dieleman.