Eerste Oranje-doelman Verbruggen straalt van oor tot oor: 'Een jongensdroom'

5 juni om 15:34

Bart Verbruggen heeft dinsdagochtend van bondscoach Ronald Koeman te horen gekregen dat hij de eerste doelman van Oranje zal zijn op het aanstaande EK. De keeper van Brighton & Hove Albion schoof een dag later aan bij de persconferentie, in aanloop naar de oefeninterland met Canada. Hij vertelde een ‘jongensdroom’ te beleven.

Voor Verbruggen was zijn verkiezing geen verrassing, maar toch een mooi besef. "Het is natuurlijk altijd supermooi om die bevestiging te krijgen en een EK is niet niks. Het is een jongensdroom voor mij die uitkomt", vertelt hij. "Toen ik de boodschap kreeg, was ik superblij. Ik ben er nog steeds blij mee en heb er heel veel zin in."

Van dansjes of vreugdekreten was er bij de nuchtere Zwollenaar geen sprake, maar trots is er wel degelijk. "Ik heb denk ik wel een grijns van oor tot oor gehad. Ik kan niet wachten. Ik voel me goed, dus we gaan een mooie zomer tegemoet. Ik denk dat het voor elke speler fijn is om een bepaalde mate van duidelijkheid te hebben. Voor mij is dat niet anders."

Oranje oefent donderdagavond in De Kuip tegen Canada, maandag tegen IJsland. Op zondag 16 juni wacht vervolgens de eerste groepswedstrijd van het EK, in Hamburg tegen Polen.