De mooiste goal van het bekertoernooi: NEC'er schiet volley fantastisch binnen

17 april om 16:55

Het is bijna tijd voor de finale van de KNVB beker. NEC haalde tegen alle verwachtingen in de eindstrijd, maar zal hoogstwaarschijnlijk minimaal één prijs mee terugnemen naar Nijmegen. De goal van Sai van Wermeskerken staat nog altijd hoog op de lijstjes.

In aanloop naar de KNVB bekerfinale deelde ESPN een top tien van de mooiste doelpunten dit bekerseizoen. Waar NEC tot alle verwachtingen in de bekerfinale haalde, staat niet tot ieders verbazing de treffer van Van Wermeskerken zo hoog.

Tijdens de achtste finales van de strijd om de Dennenappel speelden de Nijmegenaren in eigen huis tegen Go Ahead Eagles. Het had de voorsprong al in handen, maar in de 72ste minuut besloot verdediger Van Wermeskerken maar eens uit te halen. Wat volgde was een geweldige raket en mogelijk het doelpunt van het bekerseizoen.

Helaas voor Van Wermeskerken en NEC zal hij zijn kunstje in de bekerfinale niet kunnen herhalen. Tijdens de winterstop besloot hij dat het tijd was voor een volgende stap en dus trok hij naar Japan. Kawasaki Frontale werd zijn nieuwe club en in de Japanse Super Cup wist de verdediger ook al te scoren.