Vitesse-saga raakt Bosz: 'Voor dat soort mensen is het verschrikkelijk'

12 april - 18:34
1

Peter Bosz leeft mee met zijn oude club Vitesse. Bij de Arnhemmers wordt het met de week penibeler en zaterdag reist de nummer laatst van de Eredivisie af naar Eindhoven.

Bosz speelde jaren voor Vitesse en was er later ook nog trainer. Nu het slecht met de club gaat, leeft de PSV-trainer mee met de mensen die bij Arnhemmers werken. "Bij alle clubs waar je gewerkt hebt, heb je relaties opgebouwd. Daar heb je met mensen samengewerkt. Gelukkig heb ik meestal goede relaties opgebouwd en dan doet dit pijn. Het gaat om het voortbestaan van Vitesse. Dat is nog een overtreffende trap van clubs als RKC en Heracles waar ik met veel plezier gewerkt of gevoetbald heb”, doelt Bosz op de degradatiestrijd van beide ploegen.

Bosz hoopt dat Vitesse het tij nog kan keren. "Uiteindelijk gaat het altijd om mensen. Edward (Sturing, red.) is een echte Vitessenaar. Voor dat soort mensen is het echt verschrikkelijk. Ik hoop oprecht dat ze in ieder geval blijven bestaan en van mij mogen ze na morgen alle wedstrijden in de Eredivisie winnen."