Spaanse media: naast Xavi als trainer denkt Ajax ook aan Cruijff als bestuurder

3 april om 14:55
Laatste update: 3 april om 18:43

Jordi Cruijff is in beeld als technisch directeur bij Ajax, zo melden Spaanse media. Waar eerder al de naam van Xavi aan de Amsterdammers werd gelinkt, is dit nu ook het geval voor de zoon van Nederlands grootste voetballegende Johan Cruijff.

Dinsdag bracht Diario SPORT dat Ajax in Xavi een optie ziet als nieuwe hoofdtrainer van de club. De Amsterdammers zouden voorzichtig hebben geïnformeerd in de omgeving van de huidige coach van FC Barcelona, die aan het eind van het seizoen hoe dan ook zal vertrekken. Nu wordt ook de naam van Cruijff genoemd.

Net als Xavi heeft ook Cruijff een verleden bij Barcelona. De oud-prof was twee jaar lang werkzaam in Catalonië als sportief directeur. Van Ajax is bekend dat ze op zoek zijn naar een technisch directeur en dat is ondanks het verschil in functienaam hetzelfde als waar Cruijff ervaring mee heeft. De Nederlander was bij Barcelona namelijk verantwoordelijk voor de aan- en verkoop van spelers. 'Ze spreken dezelfde voetbaltaal en dat is iets waar Ajax rekening mee houdt bij het plannen van hun directe toekomst', aldus SPORT over een mogelijke Ajax-tandem voor Xavi en Cruijff.

Het is niet de eerste keer dat Cruijff wordt genoemd als technische man bij Ajax. Na het vertrek van Marc Overmars galmde zijn naam al door de Johan Cruijff ArenA. In de zomer van 2023 liet Cruijff nog los bij The Athletic dat hij zijn ambities als bestuurder niet laat varen, maar dat hij zich wilde richten op het trainersvak. Ondanks alle bestuurlijke onrust door de situatie rondom Alex Kroes zijn de Amsterdammers er met de zomer voor de deur hoe dan ook bij genoodzaakt om snel een technisch directeur te vinden.