Slot deelt positief en negatief nieuws uit Feyenoord-ziekenboeg: 'Tik op de enkel'

29 maart - 14:51 Laatste update: 15:46

Feyenoord kan zondag naar alle waarschijnlijkheid weer beschikken over Quilindschy Hartman, zo maakt Arne Slot bekend op de persconferentie. Voor Justin Bijlow, Gernot Trauner en Calvin Stengs komt het treffen nog te vroeg. Laatstgenoemde heeft nu ook last van de enkel.

Vlak voor het treffen van Oranje met Schotland werd bekend dat Hartman wat last had van een blessure. Dat kwetsuur was dermate erg dat hij, samen met Stefan de Vrij, moest afhaken. Hartman heeft aan zijn fitheid gewerkt in Rotterdam en is nu weer hersteld.

Dat geldt niet voor Bijlow, Trauner en Stengs. Met name een rentree voor de doelman en verdediger is nog ver weg. "De eindfase van een revalidatie is moeilijk te voorspellen. Justin is in de eindfase, maar traint nog niet mee met de groep. Ook Gernot is nog niet zo ver om met de groep mee te trainen", aldus Slot.

Op beelden was deze week te zien dat Stengs de groepstraining weer heeft hervat. De aanvallende middenvelder, die last had van de knie, heeft nu mogelijk een nieuwe blessure opgelopen. "Hij viel vandaag uit omdat hij een tik op de enkel kreeg. Dat is iets nieuws, dus we moeten even kijken hoe dat verder gaat. Als hij dat niet had gehad, dan had hij zondag al bij de selectie gezeten", besluit de oefenmeester.

Het duel tussen Feyenoord en Utrecht staat aankomende zondag op de planning. Het duel begint om 14.30 in De Kuip.