Koeman sprak met spelers over kritiek: 'Lezen en horen volgens mij niet zo veel'

25 maart - 20:26

Bondscoach Ronald Koeman denkt dat de huidige Oranje-selectie zich weinig aantrekt van wat de buitenwacht van hen vindt. In aanloop naar de vriendschappelijke interland met Duitsland schoof Koeman samen met Matthijs de Ligt aan bij de persconferentie. Daarin ontstond een grappige conversatie met Telegraaf-journalist Valentijn Driessen.

Oranje kwam afgelopen vrijdag ondanks een 4-0 zege op Schotland niet bepaald goed voor de dag. Sommige spelers kregen daarom nogal wat kritiek te verwerken. Koeman zegt dat ze zich daar niet voor verschuilen, maar er ook niet mee in hun maag lopen. "Het is duidelijk dat je daar met spelers individueel wel over praat", legt hij uit. "Maar volgens mij is de huidige generatie niet zo bezig met wat jullie allemaal vinden en ze lezen en horen volgens mij ook niet zo veel."

"Wij van de oude stempel krijgen vaak nog wat meer mee. Ik weet niet of dat ook voor Matthijs geldt… Matthijs is nog wel redelijk op de hoogte", aldus Koeman. "Hij is een slimme jongen, dus die leest nog wel wat af en toe", stelt Driessen vervolgens met een knipoog.

Duitsland – Nederland begint dinsdagavond om 20.45 uur in de Commerzbank Arena in Frankfurt. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.