Bosz blikt terug op Dortmund: 'Toen hebben we volledig gedomineerd'

15 maart - 16:55

Peter Bosz heeft in aanloop naar het duel met FC Twente nog even teruggeblikt op het duel met Borussia Dortmund. Volgens de trainer van PSV was er een tactische omzetting nodig om grip te krijgen op de wedstrijd, maar was zijn ploeg daarna de dominantste.

Afgelopen woensdag ging PSV met 2-0 onderuit tegen Dortmund. Volgens Bosz was dat onnodig. Met name de start van de wedstrijd was volgens de oefenmeester ondermaats. "Ik heb vroeger ook gevoetbald en heb ook wel eens wedstrijden meegemaakt dat het in het begin niet liep. Ook dan had de trainer gezegd dat je goed aan de wedstrijd moest beginnen. Dan had een trainer ook verteld wat dat is. Je probeert je ploeg te helpen door te vertellen wat er kan gebeuren. Maar in het druk zetten met Guus (Til, red.) en Luuk (de Jong, red.) zag je dat zij niet gedekt werden. Pas nadat we Joey Veerman konden doorschuiven, was het opgelost."

Volgens Bosz was zijn ploeg in de tweede helft zelfs zeer dominant. "Toen we de grip kregen, gingen we beter voetballen. In de tweede helft hebben we volledig gedomineerd. Zij zijn niet meer aan het voetballen gekomen, maar we hebben de mogelijkheden niet weten om te zetten in een doelpunt."