Slot smeekt om meevallende blessure Stengs: 'Ernst nog onmogelijk in te schatten'

29 februari - 23:33 Laatste update: 1 maart - 07:03

Arne Slot sprak zich na afloop van de gewonnen halve finale tegen FC Groningen (2-1) uit over de zorgen om Calvin Stengs. De aanvaller moest in de blessuretijd van de tweede helft het veld in De Kuip per brancard verlaten. De tranen waren goed zichtbaar bij de aanvaller, die in het verleden al eens met een behoorlijk letsel te kampen had. 

"Dat het slecht met hem is, is helder. Want de tranen heeft iedereen gezien, en in de kleedkamer weer. Laten we hopen dat het vooral heel erg is van de schrik, maar toch ook wel van de pijn die hij heeft. Maar het is onmogelijk in te schatten wat er nu exact aan de hand is", gaf Slot aan.

Als trainer van AZ zag Slot hoe het noodlot al een keer eerder toesloeg voor Stengs. In augustus 2017 scheurde de aanvaller namelijk zijn kruisband af en stond daardoor ruim 430 dagen buitenspel "Maar Calvin is na zijn knieblessure een heel goede voetballer geworden. Voor deze blessure was hij weergaloos, en die fase heb ik meegemaakt. Dus ik vind het al verschrikkelijk voor hem dat hij die blessure heeft moeten oplopen."