Bosz kritisch en blij na zege op Excelsior: 'Drie punten dichter bij kampioenschap'

14 januari - 08:55

Peter Bosz baalt van het slordige laatste kwartier na de 3-1 overwinning op Excelsior. De Eindhovenaren wisten de wedstrijd al vroeg te beslissen, maar gaven het aan het einde bijna weg. Toch wil de trainer positief blijven.  

PSV kwam gemakkelijk met 3-0 voor, maar wist richting het einde van de wedstrijd door slordigheden weinig klaar te spelen. "De ellende is natuurlijk dat het laatste, het langste blijft hangen. Dat is met alles zo", doelt Bosz op het dramatische slot van de wedstrijd. "Ik kijk als trainer natuurlijk wel naar een hele wedstrijd. We hadden met elkaar afgesproken dat we goed moesten beginnen aan de wedstrijd. En dat deden ze. Ik vond dat ze Excelsior de mes op de keel zette en we gaven ze geen seconde aan de bal. Ze hebben amper een counter kunnen plaatsen. Dat hebben we goed gedaan."

Toch zag de trainer van PSV dat het beter moest. "Het is jammer dat je het laatste kwartier zo uitbolt. Dat je nog een goal tegen krijgt en er gelukkig nog eentje wordt afgekeurd. Dat is voor het gevoel niet lekker. Aan de andere kant heb je het een uur en een kwartier goed gedaan. Enige verwijt dat je nog kan maken, is dat je niet meer scoort. Maar jongens kom, je staat 3-0 voor en daar kan je heel tevreden mee zijn. Het gaat om het kampioenschap en daar zijn we drie punten dichterbij gekomen."