Bosz dolt met De Jong na historische hattrick: 'Hij kan er niks van joh!'

14 januari - 08:13

Luuk de Jong mag zich na zijn hattrick tegen Excelsior de nummer tien op de topscoringslijst aller tijden van de Eredivisie noemen. Zelf noemt hij het een mooie prestatie en ook zijn trainer is vol lof.

De Jong speelde jaren in het buitenland, maar wist in zijn Eredivisiejaren uitermate vaak tot scoren te komen. "Wie weet waar ik had gestaan als ik alleen in Nederland had gespeeld", begint De Jong lachend. "Tegenwoordig zie je dat spelers niet lang in eenzelfde competitie of dezelfde club blijven. Zeker mooi dat ik nu in dat lijstje sta", oogt De Jong trots op zijn prestatie.

Trainer Peter Bosz reageert sarcastisch op de prestatie van zijn aanvoerder. "Hij kan er niks van joh. Nee, het is in de moderne tijd natuurlijk al heel bijzonder. Willy van der Kuijlen zal hij niet meer inhalen. Dat zal hij zelf ook wel beseffen, maar de mannen die kort boven hem staan zijn wel legendarische namen. Als je daar tussen mag staan, dan zegt dat alles", doelt Bosz op Leo van Veen, Sjaak Swart en Peter Houtman.