Nieuws

Vraagtekens bij AZ over meespelen duo: We moeten even kijken hoe het gaat

Vraagtekens bij AZ over meespelen duo: "We moeten even kijken hoe het gaat"

28-05-2022 13:44 Laatste update: 13:51
1

AZ staat zondag voor een zware klus tegen Vitesse om alsnog Europees voetbal binnen te kunnen slepen. Die klus wordt mogelijk nog zwaarder, aangezien het nog maar de vraag is of Fredrik Midtsjö en Owen Wijndal in de formatie van Pascal Jansen kunnen starten.

Midtsjö viel in Arnhem al na een kwartier uit en mist daardoor mogelijk de return, al is hier nog geen duidelijkheid over. "We hebben vanochtend (vrijdagochtend, red.) een eerste beoordeling gehad en vannacht toen we terugkwamen is er al het een en ander gebeurd. Er is wel wat schade. Later vandaag heeft hij een MRI-scan die voor duidelijkheid moet zorgen. De voortekenen zijn niet gunstig, maar ik heb van de medische staf nog niet gehoord dat ik een rood kruis door zijn naam moet zetten", laat Jansen los op de clubsite van AZ.

Ook Wijndal zit mogelijk op de tribune, net als in Arnhem. “Owen heeft vandaag (vrijdag, red.) getraind. We moeten even kijken hoe hij daarop reageert en of dat een vervolg gaat krijgen", zegt Jansen, die hoopt dat hij gebruik kan maken van Yukinari Sugawara. "Ik hoop zondag wel een beroep op hem te kunnen doen."

AZ moet zondagmiddag een 2-1 nederlaag goed zien te maken om zich te plaatsen voor de tweede voorronde van de Conference League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!