Nieuws

'De mensen die er verstand van hebben, weten dat ik het bij Barça goed heb gedaan'

'De mensen die er verstand van hebben, weten dat ik het bij Barça goed heb gedaan'

27-05-2022 08:36

Ronald Koeman is van mening dat hij een redelijke prestatie heeft neergezet als trainer van FC Barcelona. Koeman vertrok als bondscoach om bij de Blaugranas aan de slag te gaan, werd een jaar later ontslagen en zal binnenkort Louis van Gaal opvolgen als bondscoach. 

Koeman was deze week aanwezig op het AK Coaches World-congres en kon het niet laten om over zijn tijd bij Barcelona te spreken. "De mensen die er verstand van hebben en die de financiële situatie van Barcelona kennen, weten dat ik het goed heb gedaan. Niet geweldig, maar ook niet slecht", laat hij optekenen door Diario SPORT. "Ik heb alles voor de club gedaan en dingen moeten accepteren, omwille van de financiële situatie. Antoine Griezmann naar Atlético Madrid laten vertrekken bijvoorbeeld."

De Nederlander liet de jeugd veel spelen bij Barcelona. "In Nederland is dat een goede gewoonte, daar kun je in de competitie een hoop leren op jonge leeftijd. De Eredivisie is niet de sterkste competitie, zeker niet in fysiek opzicht, maar er lopen veel jonge spelers rond en zij krijgen de tijd en het vertrouwen", meent Koeman. 

Het behouden van Pedri wordt door Koeman gezien als een belangrijke overwinning voor Barcelona. "Na twee trainingen had ik al genoeg gezien: ik wist dat hij een grote speler zou worden." Barcelona overwoog toen nog om Pedri eerst te verhuren. "Maar ik zei: Pedri gaat nergens heen, want hij wordt binnenkort een basisspeler. En zo ging het ook", sluit Koeman af.