Nieuws

Opnieuw weerzien tussen Feyenoord en Roma: 'Toen dingen geroepen die ik nooit zeg'

Opnieuw weerzien tussen Feyenoord en Roma: 'Toen dingen geroepen die ik nooit zeg'

25-05-2022 17:23

De laatste keer dat Feyenoord en AS Roma elkaar troffen, was in 2015 in de Europa League. Het rumoerige tweeluik eindigde in het voordeel van de Italianen, maar Fred Rutten, destijds trainer van Feyenoord, kan zich het onderonsje nog goed herinneren. 

Rutten dacht klaar te zijn voor het spel van Roma. "Ik had wel het gevoel dat – vanuit de goede analyses die we hadden gemaakt – Totti en De Rossi niet de meest agressieve spelers waren. Maar in onze wedstrijd in De Kuip: ik geloof dat zij nog nooit zoveel meters hebben gelopen", geeft de trainer toe tegenover ESPN

Arbiter Clément Turpin eiste een hoofdrol op in de return in De Kuip: de Fransman deelde twee rode kaarten uit en legde de wedstrijd tijdelijk stil nadat er een opblaasbare banaan op het veld belandde. "Ik ben één keer over de schreef gegaan als coach. En dat was daar", geeft Rutten toe. "Ik heb woorden gezegd die ik normaal niet gebruik, dat was tegen de scheidsrechter."

"Het was zo frustrerend, er gebeurden zoveel dingen. De wedstrijd werd stilgelegd, met die banaan. Ik kan het eigenlijk allemaal niet opnoemen en het gaf een gevoel dat het bijna gepland was, zo leek het", besluit Rutten, die volgend seizoen de assistent van Ruud van Nistelrooy wordt bij PSV. Feyenoord en Roma treffen elkaar woensdagagvond om 21.00 uur in Tirana.