Nieuws

UEFA-baas begrijpt onvrede Feyenoord en Roma: 'Verwachtten niet zoveel interesse'

UEFA-baas begrijpt onvrede Feyenoord en Roma: 'Verwachtten niet zoveel interesse'

25-05-2022 17:02 Laatste update: 19:53
1

Aleksander Čeferin, president van de UEFA, begrijpt dat aanhangers van Feyenoord en AS Roma niet te spreken zijn over de stadionkeuze van de finale van de Conference League. Het Albania Stadium heeft slechts plek voor 4000 aanhangers van beide clubs. Een Europese finale onwaardig, aldus de fans van beide ploegen. 

Čeferin begrijpt de onvrede en lichtte de keuze van de UEFA toe tegenover persbureau AP. "Toen we in 2020 de locatie voor de finale gingen bepalen, hadden we niet zo veel interesse verwacht in de Conference League. Het was een nieuwe competitie, daarom kozen we om te starten met kleine stadions", zegt de president van de UEFA. 

"Als je ziet hoe er naar de finale wordt toegeleefd, is dat fantastisch om te zien", vervolgt Čeferin. "Ik ben blij om te zien hoe de supporters reageren op dit nieuwe toernooi." Wel doet de UEFA-baas een belofte. "Als deze trend doorzet, moeten we misschien nadenken over grotere stadions voor de finales."

Ten slotte geeft Čeferin nog een groot compliment aan de finalisten van de Conference League, Feyenoord en AS Roma. "Veel zogenaamde experts probeerden ons ervan te overtuigen dat deze competitie nooit zo belangrijk en aantrekkelijk zou worden als de Champions League en Europa League. Nu, in de finale, zie je dat er twee teams staan die op basis van kwaliteit makkelijk meekunnen in de Champions League."