Nieuws

'Schreuder komt tijdens samenstellen technische staf uit bij Duitse bekende'

'Schreuder komt tijdens samenstellen technische staf uit bij Duitse bekende'

25-05-2022 13:55 Laatste update: 13:58
1

Alfred Schreuder is druk bezig met het samenstellen van zijn technische staf bij Ajax komend seizoen. De trainer is daarbij uitgekomen bij een oude bekende. Matthias Kaltenbach, zijn voormalige collega bij TSG 1899 Hoffenheim, moet overkomen.

Kaltenbach is al sinds 2011 werkzaam voor Hoffenheim. Na een periode als jeugdtrainer, lonkte in 2016 een overstap naar het eerste. In die periode ondersteunde hij onder meer Julian Nagelsmann en Schreuder. Dat maakte indruk op de Nederlander, aangezien hij Kaltenbach naar Amsterdam wil halen, meldt Kicker. Mocht het zo ver komen, dan moet Ajax wel de portemonnee trekken.

De Duitse club ziet het sowieso niet echt zitten dat Kaltenbach mogelijk vertrekt, aangezien hij dan veel ervaring met zich meeneemt. Het Duitse voetbalmedium denkt wel dat de aantrekkingskracht van Ajax groot is. Daarnaast heeft de Duitse assistent ook bijna zijn trainerspapieren voor een positie als hoofdcoach binnen.

Het is nog niet duidelijk hoe de technische staf van Schreuder zal worden ingevuld. Mitchell van der Gaag vertrekt naar het Manchester United van Erik ten Hag. PEC-Zwolle-trainer en broer Dick Schreuder gaf aan hoofdtrainer in Overijssel te willen blijven. Michael Reiziger en Winston Bogarde liggen nog vast in Amsterdam, waar ook John Heitinga mogelijk door zou kunnen schuiven naar het eerste.