Breaking news

Daar is de bevestiging: Mazraoui officieel gepresenteerd bij Bayern München

Daar is de bevestiging: Mazraoui officieel gepresenteerd bij Bayern München

24-05-2022 14:03

Bayern München heeft Noussair Mazraoui officieel gepresenteerd. De Marokkaanse rechtsback komt transfervrij over van Ajax en heeft tot medio 2026 getekend bij de Duitse grootmacht.

De bevestiging liet lang op zich wachten, maar daar is hij dan: Mazraoui is de nieuwe rechtsback van Bayern München. Toen De Rekordmeister op de stoep stond voor de Marokkaan, hoefde hij niet lang na te denken. "Vanaf de eerste gesprekken met FC Bayern had ik een goed gevoel en ben blij dat ik naar een van de grootste clubs in Europa verhuis", aldus Mazraoui op de clubsite.

"FC Bayern is zojuist voor de tiende keer op rij Duits kampioen geworden en zal ook volgend jaar tot de kanshebbers behoren om de Champions League weer te winnen. Ik heb voor deze club gekozen omdat ik hier de grootste titels kan winnen", vertelt de Marokkaans international.

Mazraoui maakte in 2018 zijn officiële debuut voor Ajax en al snel werd hij de vaste rechtsback van de Amsterdammers. Uiteindelijk kwam hij tot 136 duels, tien goals en negen assists voor de kampioen van Nederland. De verdediger werd het niet eens met Ajax over een nieuw contract, waardoor hij transfervrij naar Beieren trekt. Daar gaat Mazraoui naar verluid acht miljoen euro per jaar verdienen.

De kans is groot dat Mazraoui komend seizoen samen gaat spelen met een bekende. Bayern is namelijk dicht bij het aantrekken van Ryan Gravenberch. De Oranje-international heeft nog een contract voor een jaar bij Ajax, waardoor er een geldbedrag voor hem neergelegd moet worden. Daar zijn de clubs het nog niet over eens.