Nieuws

Lewandowski wint ondanks vertrekwens voor het tweede jaar op rij de Gouden Schoen

Lewandowski wint ondanks vertrekwens voor het tweede jaar op rij de Gouden Schoen

23-05-2022 14:12

Robert Lewandowski heeft zich gekroond tot Europees topscorer van het Jaar. De doelpuntenmachine die Bayern München hoogstwaarschijnlijk gaat verlaten, schoot 35 keer met scherp in de afgelopen jaargang en liet daardoor de concurrentie zijn hielen zien.  

Voor het tweede jaar op rij kroonde de goalgetter zich tot topscorer van Europa. Vorig seizoen was zijn doelpuntendrift nog groter: toen liet hij 41 keer het net bollen. Op de tweede plaats eindigde Kylian Mbappé. De superster van Paris Saint-Germain, die Real Madrid afzegde en zijn contract in Frankrijk tot 2025 verlengde, scoorde 28 keer.

Karim Benzema completeert het podium. De Real Madrid-aanvaller doormaakte eveneens een topseizoen en eindigde in La Liga op 27 treffers. Sébastien Haller, topscorer van de Eredivisie namens Ajax, scoorde 21 keer. Daarmee eindigde hij op de gedeelde 37e plaats.

Afscheid lijkt in de maak
Lewandowski lijkt tegelijkertijd op ramkoers te liggen met Der Rekordmeister. Pini Zahavi, de zaakwaarnemer van de Pool, liet weten dat hij wil vertrekken. Het contract van Lewandowski loopt bij Bayern door tot medio 2023. FC Barcelona lijkt de volgende bestemming te worden.