Nieuws

Kanté is niet de gelukkigste man op aarde: 'We hebben onze ups en downs gehad'

Kanté is niet de gelukkigste man op aarde: 'We hebben onze ups en downs gehad'

19-05-2022 14:55

N'Golo Kanté heeft in een interview met Sky Sports vertelt dat hij nog niet weet waar zijn toekomst na afloop van dit jaar ligt. De Franse verdedigende middenvelder is dankbaar dat hij voetbalt en gaat in op de (bestuurlijke) onrust en het sportief teleurstellende seizoen van Chelsea.

Door Sky Sports wordt de goedlachse Fransman gevraagd of hij de gelukkigste man op aarde is. "Nee, dat ben ik niet, maar ik ben gelukkig bij Chelsea en dat ik mag voetballen", reageert Kanté tegenover het medium. Na de Champions League-winst van afgelopen seizoen waren de verwachtingen hoog bij Chelsea. "We hebben een goed team, maar we hebben onze ups en downs gehad. We hebben wel gelukkige momenten gehad met iedereen binnen de club."

In de kwartfinale van het miljardenbal was Real Madrid te sterk en koploper Manchester City uitdagen lukte Chelsea evenmin. Daarbij werd afgelopen week de FA Cup-finale tegen Liverpool verloren na strafschoppen. "We hadden het wel beter kunnen doen. We doen onze best en accepteren wat dat oplevert."

De problematiek rondom eigenaar Roman Abramovich houdt de spelersgroep in zijn greep. "Vorig seizoen hadden we het hier niet over. We proberen ons te focussen, maar het was wel frustrerend voor ons", geeft Kanté aan. Met zijn eigen toekomst bij The Blues is hij op dit moment nog niet bezig. "Het enige dat telt is mijn contract van één jaar. Het is niet mijn zorg. Het seizoen goed afmaken heeft de enige prioriteit. Op het juiste moment ga ik er over nadenken."