Nieuws

Regenboogshirt-weigering Gueye krijgt staartje: Franse bond wil 'duidelijkheid'

Regenboogshirt-weigering Gueye krijgt staartje: Franse bond wil 'duidelijkheid'

18-05-2022 15:41

Idrissa Gueye moet zich mogelijk gaan verantwoorden bij de Franse bond. De Senegalees was zaterdag niet aanwezig toen Paris Saint-Germain met regenboogshirts speelde in een actie tegen homofobie. Gueye meldde zich geblesseerd af, maar de Franse bond denkt dat er meer speelt. 

PSG won het duel tegen Montpellier met 0-4, maar na het duel waren de ogen gericht op Gueye. Trainer Mauricio Pochettino sprak tegen dat de Senegalees er wegens een blessure niet bij was. De Franse bond wil nu graag dat Gueye 'zijn situatie komt verduidelijken'.

Le Parisien meldt dat het niet de eerste keer is dat Gueye zich in een dergelijke situatie nestelt: de middenvelder miste in 2021 al een wedstrijd waar een soortgelijke actie tegen homofobie plaatsvond. Destijds was de reden van zijn afwezigheid maagklachten. 

Macky Sall, de president van Senegal, steunt Gueye ongeacht de reden en stelt dat "de religieuze overtuigingen van Gueye gerespecteerd moeten worden". Gueye, die negentig interlands voor Senegal heeft gespeeld, is namelijk moslim. In Senegal is homoseksualiteit nog altijd verboden en worden daar gevangenisstraffen voor uitgedeeld.