Nieuws

'PSG-middenvelder wilde niet in 'regenboogshirt' spelen en meldde zich af'

'PSG-middenvelder wilde niet in 'regenboogshirt' spelen en meldde zich af'

16-05-2022 11:49

In Frankrijk wordt beweerd dat Idrissa Gueye afgelopen weekend om een aparte reden niet aanwezig was bij Paris Saint-Germain afgelopen weekend. De Senegalees wilde niet in het speciale shirt van PSG aantreden.

Voor de Franse media was het gissen waarom Gueye zaterdag niet aanwezig was bij het duel met Montpellier (0-4) winst. RMC Sport beweert nu dat de international van Senegal niet in het speciale regenboogshirt wilde spelen. PSG speelde eenmalig in dat shirt ter ondersteuning van de LGBTQ+-gemeenschap.

Gueye zou volgens het Franse medium het advies van zijn management hebben gehad om niet in het shirt te spelen. De motieven van Gueye en zijn management zijn onbekend.

Ook trainer Mauricio Pochettino wilde er niet al te veel over kwijt na het duel. "Hij heeft de reis naar Montpellier overgeslagen en vanwege persoonlijke redenen zal hij niet in actie komen. Hij is niet geblesseerd."

De Franse topploeg won uiteindelijk gemakkelijk in het regenboogshirt. Lionel Messi (2x), Kylian Mbappé (pen.) en Ángel Di María waren de doelpuntenmakers.