Nieuws

Woeste Wormuth verafschuwt VAR na handsbal Meijers: 'Nu ben ik ook eerlijk'

Woeste Wormuth verafschuwt VAR na handsbal Meijers: 'Nu ben ik ook eerlijk'

15-05-2022 20:16

Aaron Meijers leek tijdens Heracles Almelo-Sparta duidelijk hands te maken, maar zowel Makkelie als de VAR besloten niet in te grijpen. Na afloop was Heracles-coach Frank Wormuth woest, Meijers oordeelde dat zijn handsbal ‘reglementair’ was.

De VAR had lang nodig om te beslissen of er sprake was van een handsbal. Mede door de beslissing om geen strafschop te geven aan Heracles bij een 1-0 achterstand, moeten de Heraclieden nu de play-offs voor promotie/degradatie in. "Duidelijk hands", oordeelt Wormuth in gesprek met ESPN. "Via zijn bovenbeen, ja. Maar dit is toch hands, moet ik over zijn bovenbenen praten? Ik heb dit seizoen zo vaak gezegd: accepteer ik, accepteer ik, accepteer ik, is geen hands. Maar nu ben ik ook eerlijk: dat was hands en dat bepaalt de wedstrijd. En ook hier moet ik zeggen: VAR, weer slecht."

Meijers vond dat er geen sprake was van een overtreding. "Hij gaat via mijn knie, ik zie hem niet aankomen", aldus de linksback. "Je ziet het nu niet, maar hij komt honderd procent op mijn knie en daarom komt hij tegen mijn arm. Het is gewoon reglementair. Of hij ook tegen mijn arm zou zijn gekomen als hij mijn knie niet had geraakt? Weet ik niet, maar gelukkig hoef ik er niet meer over na te denken, haha."

Sparta is door de overwinning op Heracles (1-3) verzekerd van Eredivisievoetbal komend seizoen. De ploeg uit Almelo moet dat proberen veilig te stellen tegen Excelsior en tegen FC Eindhoven of ADO Den Haag.