Nieuws

Steijn kan niet van overwinning genieten na bedreigingen: 'Ga nu aangifte doen'

Steijn kan niet van overwinning genieten na bedreigingen: 'Ga nu aangifte doen'

12-05-2022 08:43 Laatste update: 09:43

Sparta Rotterdam won woensdagavond de belangrijke degradatiekraker tegen PEC Zwolle en heeft handhaving in de Eredivisie nu in eigen hand. Trainer Maurice Steijn was echter niet in een feeststemming, aangezien de familie van de trainer opnieuw is bedreigd door de achterban van zijn vorige club, NAC Breda. Voor de trainer is de maat vol en wordt er aangifte gedaan.

De zoon van Maurice Steijn, Sem, scoorde dinsdagavond tegen NAC en juichte daarna opzichtig voor het Bredase publiek. De voetballer erkende na afloop dat het niet verstandig was dat te doen. Steijn was vorig seizoen actief als trainer bij NAC, maar werd bedreigd en besloot daarna zijn spullen te pakken. Nu is het echter opnieuw raak. "Er is vannacht en vanmorgen ook weer van alles bij ons binnengekomen aan dreigementen", vertelt de trainer na de overwinning op PEC bij ESPN. 

Steijn laat het er niet bij zitten en heeft besloten aangifte te doen. "We wilden het niet groter maken. Maar wat er vandaag is binnengekomen is ook richting mijn kinderen: dat tart alles, dus daar gaan wij aangifte van doen. Bij deze wil ik ook alle mensen die vorig jaar mee hebben gedaan aan karaktermoord van mij, bedanken dat ook mijn kinderen nu volop bedreigd worden", besluit Steijn sarcastisch.

Sparta heeft nu 32 punten verzameld en staat twee punten boven nummer zeventien Willem II. Sparta treedt zondag aan in Almelo voor het laatste duel met Heracles en moet een punt halen om de kans op directe degradatie te ontlopen.