Breaking news

De Vrij en Dumfries kloppen De Ligt: Coppa Italia voor de achtste keer naar Milaan

De Vrij en Dumfries kloppen De Ligt: Coppa Italia voor de achtste keer naar Milaan

11-05-2022 23:37 Laatste update: 23:40

Internazionale heeft ten koste van Juventus beslag gelegd op de Coppa Italia. In een duel dat na negentig minuten nog 2-2 stond, was de ploeg van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij na verlenging te sterk voor die van Matthijs de Ligt: 2-4.

Het was Inter dat in de eerste helft domineerde, en terecht op voorsprong kwam via Nicolo Barella. De middenvelder van Italiaanse komaf, kreeg de bal buiten de zestien en krulde op prachtige wijze raak: 0-1.

In de tweede helft was daar dan plots Juventus. Als een duveltje uit een doosje wist het de wedstrijd in een tijdsbestek van twee minuten op zijn kop te zetten. Eerst was daar de ervaren Alex Sandro die een afgeslagen bal op het doel van Samir Handanovic vuurde. De Sloveen moest grabbelen, en zag er niet goed uit.

Nadat Inter met de ogen had geknipperd, was daar Dusan Vlahovic die de Oude Dame zelfs op voorsprong zette. De miljoenen-aankoop werd diep gestoken, kapte koeltjes terug, schoot Handanovic in het gezicht en rondde daarna fortuinlijk af: 2-1.

Vlak voor tijd was daar dan toch Inter dat langszij wist te komen. De ervaren Leonardo Bonucci vloerde Lautaro Martinez in de eigen zestien meter, wat voor de arbiter genoeg was om de bal op de stip te leggen. Hakan Calhanoglu, de man met de gouden trap, maakte geen fout en schoot onberispelijk raak: 2-2.

Na negentig minuten spelen stond er een 2-2 stand op het scorebord, waardoor de verlening een feit was. In de eerste helft van de verlening besliste de Milanezen het duel. Na een Nederlands onderonsje tussen De Ligt en De Vrij, belandde de bal opnieuw op de stip, in het nadeel van eerstgenoemde. Calhanoglu was al gewisseld, dus mocht Ivan Persisic het een keer proberen. De ervaren Kroaat deed exact hetzelfde als Calhanoglu: keihard binnen rammelen.

Enkele minuten later was het opnieuw Perisic die de Inter-tifosi liet juichen. De middenvelder kreeg de bal op de zestien, en schoot prachtig raak vanuit de stuit: 2-4.

De Coppa-winst zal een flinke opsteker zijn voor Inter, die nog in de race zijn om de Scudetto met aartsrivaal een stadgenoot AC Milan. Juventus lijkt vrijwel uitgespeeld. De Oude Dame staat momenteel vrij vastgeroest op de vierde plek, die recht geeft op directe plaatsing voor de Champions League.