Nieuws

Barreto spreekt teleurstelling uit: 'Wees gewoon duidelijk en ik accepteer het'

Barreto spreekt teleurstelling uit: 'Wees gewoon duidelijk en ik accepteer het'

10-05-2022 07:44 Laatste update: 23:22

Edgar Barreto heeft nog altijd geen bevestiging van NEC Nijmegen over zijn contract voor volgend seizoen. De 37-jarige vedette gaat er van uit dat zijn carrière na dit seizoen voorbij is, maar is van mening dat de radiostilte van NEC respectloos is. 

Barreto werd zondag nog geëerd door het publiek van Nijmegen tijdens het duel met Go Ahead Eagles, maar Paraguayaan tast nog altijd in het donker over volgend seizoen. "Ik vind het vervelend dat ik nog niets heb gehoord van de club", laat Barreto optekenen door De Gelderlander. "Ik heb er begrip voor als ze niet meer met me verder willen als speler, maar ik snap niet dat ze niets tegen me zeggen."

"Dat vind ik respectloos", meent de middenvelder. "Geef gewoon duidelijkheid en dan accepteer ik die beslissing. Nu weet ik niet waar ik aan toe ben." Barreto maakte begin dit jaar al bekend graag verder te willen bij NEC, maar de club houdt vooralsnog de kaken op elkaar over een nieuwe verbintenis. Barreto speelde tussen 2003 en 2007 al voor de Nijmegenaren en had vorig seizoen een groot aandeel bij de promotie van NEC naar de Eredivisie

Dat laatste was het thuispubliek niet vergeten, waardoor de middenvelder een staande ovatie kreeg in de achtste minuut. De Paraguayaan was duidelijk aangedaan. "Iedereen ging staan en applaudiseren in de achtste minuut. Dat had ik echt niet verwacht. Een heel emotioneel moment voor mij", besluit Barreto.