Nieuws

Ten Hag na 'terecht' gelijkspel Ajax bij AZ: De eerste helft dicteerden wij

Ten Hag na 'terecht' gelijkspel Ajax bij AZ: "De eerste helft dicteerden wij"

08-05-2022 16:46
1

Erik ten Hag is niet ontevreden over hoe Ajax voor de dag kwam tegen AZ. De Amsterdammers gaven een voorsprong weg, maar knokten zich in de slotfase nog terug tot 2-2.

Ajax kwam in de eerste helft op voorsprong via Brian Brobbey. "De eerste helft dicteerden wij", aldus Ten Hag voor de camera bij ESPN. "Bij vlagen hadden we goed veldspel. We kwamen vaak in overtal en daar hebben we een paar keer goed gebruik van gemaakt."

De Amsterdammers en AZ waren heel het duel goed aan elkaar gewaagd. "Het was een wedstrijd met ontzettend veel emotie. Uiteindelijk is het een terechte uitslag."

De ploeg van Ten Hag kwam in korte tijd op achterstand door een gebrek aan goed dekken. "Dat we daar beter moeten verdedigen is duidelijk", maakt de tacticus duidelijk.

Door het gelijke spel vergroot Ajax de voorsprong op PSV tot vijf punten. "We hebben het stuur nog steeds in houden. We moeten de spirit hoog houden", relativeert Ten Hag. De Eindhovenaren spelen zondag het lastige uitduel tegen Feyenoord en kunnen de Amsterdammers tot op twee punten naderen.  

Is het gelijke spel van Ajax bij AZ volgens jou ook de terechte uitslag? Laat het weten in de reacties.