Nieuws

Rutten sloeg aanbod Ten Hag af: Als je daar zit, dan stopt die trein nooit

Rutten sloeg aanbod Ten Hag af: "Als je daar zit, dan stopt die trein nooit"

08-05-2022 11:04 Laatste update: 11:44

Erik ten Hag heeft Fred Rutten benaderd om zijn assistent te worden bij Manchester United. De trainer koos echter voor een job dichter bij huis, als rechterhand van Ruud van Nistelrooy bij PSV.

Bij ESPN kreeg Rutten de vraag of Ten Hag hem gepolst had voor de functie. "Ik kan zeggen dat het niet zo is. De mensen in voetballand kunnen vaak 'een en een is twee' maken", antwoordde Rutten.

"Iedereen maakt zijn eigen keuzes in zijn leven, dat heb ik ook gedaan. Je stapt weer in zo’n trein. Als je daar zit, dan stopt die trein nooit. Ik heb een gezin en kleinkinderen, die wil ik af en toe nog wel een keer zien."

Rutten was open over het afwijzen van Ten Hag. "Ik heb het er wel met hem over gehad. Ook over bepaalde ideeën. Bij dat soort projecten kan het ook zo zijn dat ik me daar niet lekker bij voel."

"Ik ben de laatste jaren ook wat minder in het voetbal actief geweest. Ik was bij NEC actief. Maar dan is het wel gewoon heel mooi dat je kleinkinderen hebt en die zien opa nog eens een keer. Daar kun je ook een balletje mee trappen."