Nieuws

Ter Stegen krijgt met het oog op het WK extra rust van bondscoach Flick

Ter Stegen krijgt met het oog op het WK extra rust van bondscoach Flick

04-05-2022 14:31

Marc-Andre ter Stegen zal de komende zomer niet actief zijn voor Duitsland. Het nationale team speelt in juni vier Nations League-wedstrijden, maar de bondscoach Hansi Flick heeft in overleg met de sluitpost van FC Barcelona besloten dat hij zich niet hoeft te melden en kan genieten van een welverdiende vakantie.

"Marc en ik hebben uitgebreid gesproken over zijn situatie bij Barcelona en de nationale ploeg", zegt Flick tegenover de officiële kanalen van FC Barcelona. "Doordat hij van al zijn blessures moest herstellen, heeft hij al een tijdje geen vakantie meer gehad. Zeker met het oog op het WK is het belangrijk om even gas terug te nemen."

Ter Stegen is ook blij dat hij na 4200 officiële minuten even zijn rust kan pakken. De Duitse sluitpost merkt dat hij dit nodig heeft na een zwaar seizoen. "Ik ben altijd heel blij met het team en bij elke oproep. Na drie non-stop seizoenen moet ik rusten. De coach steunt me en is het met me eens."

Ter Stegen zal zich de laatste weken samen met zijn ploeggenoten nog hard aan de bak moeten om de tweede plaats in La Liga veilig te stellen. De Catalanen staan twee punten voor op nummer Sevilla. De landgenoten van de Duitse sluitpost spelen komende juni in de Nations League tegen Italië, Engeland en Hongarije.