Nieuws

Nelson gaat vragen over toekomst uit de weg: 'Niet de juiste vraag om te stellen'

Nelson gaat vragen over toekomst uit de weg: 'Niet de juiste vraag om te stellen'

01-05-2022 22:25

Reiss Nelson is na afloop van het duel met Fortuna Sittard (1-3) vragen aangaande zijn toekomst uit de weg gegaan. Daarbij geeft de Arsenal-huurling aan dat hij niet kan wachten totdat de return in de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille begint.

Gevraagd naar zijn toekomstplannen, reageert de Engelsman gevat. "Ik wil gewoon voetballen", zegt Nelson op de persconferentie na afloop van het duel. Hij wil niet uit de doeken doen of er al gesproken is over een langer verblijf in Rotterdam-Zuid. "Ik denk dat dit op dit moment niet de juiste vraag is om aan mij te stellen."

Van een donderdagavond in een kolkende Kuip naar een uitwedstrijd in Limburg. Voor Nelson maakt het allemaal weinig uit. "We nemen elke wedstrijd serieus", zegt hij. "Elke wedstrijd is een finale die we ingaan met dezelfde mentaliteit: we willen genadeloos zijn in zowel aanval als verdediging. Donderdag en vandaag waren we geweldig en we kunnen niet wachten tot aanstaande donderdag."

In het begin van het seizoen wist Nelson nog maar weinig potten te breken, maar de afgelopen maanden is hij inmiddels niet meer weg te denken uit de basis van Feyenoord. "Alles heeft tijd nodig", vertelt de jonge buitenspeler. "Ik moest geduldig zijn, dat is belangrijk voor een voetballer. Arne (Slot, red.) heeft geweldige spelers om uit te kiezen, dus aan het begin was het moeilijk om me in het team te spelen. Ik heb hard gewerkt en op mijn kans gewacht."

Donderdagavond moet één van de hoogtepunten worden uit de carrière van Nelson tot nu toe. "Dat wordt een speciale avond voor spelers, staf en fans. Die avond gaan we voor de rest van ons leven herinneren. Ik ben erg enthousiast en zal donderdag alles geven."