Nieuws

'Braziliaans talent van City Group zet zinnen voor komende zomer op PSV'

'Braziliaans talent van City Group zet zinnen voor komende zomer op PSV'

28-04-2022 17:12 Laatste update: 17:20

Savio Moreira da Oliveira, voetbalnaam Savinho, wil komende zomer graag naar PSV vertrekken. Het Braziliaanse talent verhuist in de zomer van Atletico Mineiro, de Braziliaanse landskampioen, naar de City Group. Laatstgenoemde wil hem graag verhuren op een lager niveau om gewend te raken aan het voetbal in Europa. 

In maart werd al bericht dat PSV waarschijnlijk mis zou grijpen voor het talent en dat het Franse Troyes de beste papieren had. De Telegraaf meldt nu dat PSV nog in de race is voor de linkspoot, die zelf het liefst in Eindhoven landt. PSV is een zeer bekende club in Brazilië, aangezien spelers als Romario, Ronaldo en Heurelho Gomes daar in het verleden hebben gespeeld. 

Zowel Troyes als het Belgische Lommel maken deel uit van de City Group, waardoor de kans zeker aanwezig is dat Savinho daar zijn carrière voortzet. Savinho had een contract dat tot 2023 doorliep in Brazilië, maar de City Group heeft hem in februari losgeweekt voor een bedrag dat kan oplopen tot ruim twaalf miljoen euro. Savinho had de laatste tijd met een coronabesmetting te kampen, maar is inmiddels weer hersteld en probeert zoveel mogelijk wedstrijden te spelen voor het einde van het seizoen.