Interview

Ajax kan zich meten met Europese top: 'Deze zege komt wel in top vijf-rijtje voor'

Ajax kan zich meten met Europese top: 'Deze zege komt wel in top vijf-rijtje voor'

20-10-2021 11:08

Daley Blind kan zijn geluk niet op na de masterclass van Ajax tegen Borussia Dortmund. De Man of the Match erkent dat Ajax zich kan meten met de top, al weigert hij dit Ajax te vergelijken met het Ajax uit het successeizoen 2018/2019.

Met een doelpunt en een assist had Blind een belangrijk aandeel in de doelpuntenproductie van de Amsterdammers. "Ik had sowieso nog niet gescoord voor Ajax in de Champions League. En dan ook gelijk een assist, daar ben ik super blij mee", straalt de ervaren verdediger voor de camera van Ajax TV. Blind krijgt de vraag of Ajax ooit zo'n goede wedstrijd heeft gespeeld. "Die vraag kreeg ik toevallig net ook al. Dit is natuurlijk een ander team. Er wordt gelijk weer de vergelijking met 2019 gemaakt."

"Dat is moeilijk om over te praten, maar 4-0 tegen Dortmund komt wel in het top vijf-rijtje voor", lacht de verdediger, die Ajax door de jaren heen heeft zien opbloeien. In 2012 verloren de Amsterdammers nog met 4-1 van de Duitse opponent in de Champions League. "De tijden zijn veranderd. Ajax heeft grote stappen gemaakt. We zien dat we ons kunnen meten met de top", besluit Blind.