Nieuws

'In het zadel geholpen' PSV wint nipt van Cambuur na 'overdonderende' openingsfase

'In het zadel geholpen' PSV wint nipt van Cambuur na 'overdonderende' openingsfase

25-04-2022 09:49

PSV won zaterdag nipt van SC Cambuur en bleef daardoor in het spoor van Ajax. De Eindhovenaren kenden geen gemakkelijke middag, zagen ook de Nederlandse kranten.

Al vroeg kwam PSV op achterstand door een geniale hakbal van Cambuur-aanvaller Patrick Joosten. 'PSV liet zich overdonderen door de energieke start van de thuisclub en keek binnen twee minuten al tegen een achterstand aan', schrijft De Telegraaf.

De ploeg van Schmidt had in de eerste helft moeite met de tactiek van de Friezen. 'In eerste instantie had PSV moeite om grip op de wedstrijd te krijgen, doordat SC Cambuur de opbouw heel goed onder druk zette en de Eindhovenaren niet aan het eigen spel toekwamen. In de loop van de eerste helft wist PSV zich meer en meer aan die druk te ontworstelen, waardoor de ploeg van Schmidt wat meer in het eigen spel kwam', aldus De Telegraaf.

Het Algemeen Dagblad zag PSV, mede door de manmeersituatie, beter voor de dag komen in de tweede helft. 'Na rust drukte PSV door en werden ze door de tweede gele kaart van Sekou Sylla dieper in het zadel geholpen. Amper een paar minuten later kopte Mario Götze de Eindhovenaren op voorsprong en was de achterstand net als vorige week tegen Ajax gerepareerd.'

Ook De Telegraaf zag de rode kaart als de nekslag voor Cambuur. 'Het zou daarna ook niet meer goedkomen met de Friezen, die aanvallend geen vuist meer konden maken en aan een grotere achterstand ontsnapten toen Erick Gutierrez de bal uit een hoekschop van Mauro Junior op de lat kopte.’ Het Algemeen Dagblad is het daarmee eens. 'PSV maakte nog jacht op meer goals, maar gescoord werd er niet meer.'

Door de overwinning op Cambuur blijft de achterstand van PSV op Ajax vier punten. Er zijn nog vier speelrondes te spelen in de Eredivisie om daar verandering in te brengen.