Nieuws

Cruijff geeft update over Frenkie de Jong's toekomst: 'Hij wordt zeer gewaardeerd'

Cruijff geeft update over Frenkie de Jong's toekomst: 'Hij wordt zeer gewaardeerd'

24-04-2022 23:52

Na afloop van het verloren duel met Rayo Vallecano (0-1 nederlaag) werd Jordi Cruijff door de Spaanse pers gevraagd naar de toekomst van Frenkie de Jong. Volgens de sportief directeur van FC Barcelona bestaat er geen enkele twijfel over de toekomst van de middenvelder en blijft hij 'gewoon' te bewonderen in Catalonië.

Tijdens de wedstrijd werd De Jong voortijdig gewisseld door Xavi, waarna hij zijn emoties de vrije loop liet. Zo gooide de Nederlander onder meer met zijn scheenbeschermers nadat hij eraf werd gehaald door trainer Xavi Hernández. Hij nam ook geen plaats in de dug-out, maar stormde direct richting de kleedkamers.

Sinds Erik ten Hag is aangesteld als manager van Manchester United met ingang van komend seizoen, valt de naam van De Jong veelvuldig in de Engelse industriestad. "Frenkie is een zeer gewaardeerde speler binnen de club", reageert Cruijff voor de camera's van Movistar. "We zijn niet van plan om hem te verkopen."

De nieuwe verliesbeurt was alweer de derde thuisnederlaag op rij: een evenaring van het negatieve clubrecord. "We bevinden ons in het moment dat de bal de buitenkant van de paal raakt in plaats van de binnenkant", constateert Cruijff. "Het is duidelijk dat we het moeilijk hebben tegen ploegen die zo weinig mogelijk effectieve speeltijd willen. Een sleutelmoment is dan ook dat we opnieuw een vroege tegengoal krijgen. Dat is een verbeterpunt."