Nieuws

'Cruijff zoekt contact met entourage Martínez (Ajax), opnieuw interesse Barcelona'

'Cruijff zoekt contact met entourage Martínez (Ajax), opnieuw interesse Barcelona'

24-04-2022 12:31 Laatste update: 12:41

FC Barcelona lijkt opnieuw geïnteresseerd in een eventuele overname van Lisandro Martínez. De Argentijnse verdediger stond vorig jaar al in de belangstelling van de Blaugranas, maar destijds kwam een transfer niet van de grond. 

Volgens Mundo Deportivo is de technische leiding van Barcelona nog altijd gecharmeerd van de Zuid-Amerikaan en wordt vooral zijn werklust en fysieke spel gewaardeerd. Ook is Barça te spreken over de multi-inzetbaarheid van Martínez, die op meerdere verdedigende posities uit de voeten kan. 

Het Spaanse medium schrijft dat Ajax bereid is mee te werken aan een ruildeal om de transfer te bewerkstelligen, al is het niet bekend welke Barcelona-speler dan richting Amsterdam zou vertrekken. Wel wordt gezegd dat Jordi Cruijff, die een belangrijke rol binnen de Catalaanse club vertolkt, al contact heeft gelegd met de entourage van Martínez. 

De Argentijn ligt tot 2025 vast in Amsterdam. De Catalanen legden eerder al Andreas Christensen en Cesar Azpilicueta vast en lijken bezig aan een opmars onder trainer Xavi Hernández. Barcelona heeft zich knap teruggeknokt naar de tweede plaats en kan volgend seizoen weer voor de prijzen gaan spelen.