City veegt Brighton na slap begin van de mat, Lampard pakt punt in de extremis

20-04-2022 22:49 Laatste update: 23:02

Manchester City heeft geen fout gemaakt in de strijd om de Premier League-titel. De ploeg van Pep Guardiola won na een moeizaam begin overtuigend van (3-0), en staat weer fier aan kop. Ook Everton, dat Donny van de Beek de hele wedstrijd op de bank hield, zal tevreden terugkijken op de avond. Manager Frank Lampard zag dat Richarlison in de laatste minuut voor de gelijkmaker zorgde: 1-1.

Manchester City Brighton & Hove Albion: 3-0

De eerste helft was vrij tam, en City creëerde niet veel. Een afstandschot van Joao Cancelo dat de tweede ring vond, was tekenend voor het spel van de ploeg van Guardiola. Kort na de thee was het dan wel raak voor The Citizens. Na opstomen van Kevin de Bruyne kwam de bal via een flipperkast voor de voeten van Riyad Mahrez, die niet faalde oog in oog met Brighton-doelman Robert Sanchez: 1-0. Vlak na de openingstreffer was de ban gebroken. Phil Foden besloot na een hoekschop van afstand uit te halen, en zag zijn schot enigzins fortuinlijk binnen vallen: 2-0. City liep na goed druk zetten van De Bruyne nog verder uit, en zag Bernardo Silva ook zijn doelpuntje meepikken: 3-0.

Everton - Leicester City: 1-1

Leicester kwam al snel op voorsprong na een bekeken balletje van James Madisson. Harvey Barnes was het eindstation en zag dat het schampen van het leer genoeg was voor de 0-1. Net voor rust was het Everton dat dicht bij de gelijkmaker was. Richarlison kreeg een opgelegde kans, maar de Braziliaan wist op onverklaarbare wijze het net niet te vinden. In de tweede helft was het Madisson die de wedstrijd in het slot kon gooien, maar na het nodige kap-en-draaiwerk schoot hij de bal in het zijnet. In de laatste seconde van de wedstrijd was het dan toch Everton dat nog een punt redde. Uitgerekend Richarlison was het goudhaantje, na een mislukte hakbal van Mason Holgate: 1-1. Door het gepakte punt loopt de club uit Liverpool weer een klein stukje uit op de degradatiezone, waar het Burnley met vier punten achter zich laat.