Nieuws

Brentford wint wanneer Eriksen start: bizarre statistieken voor herstelde Deen

Brentford wint wanneer Eriksen start: bizarre statistieken voor herstelde Deen

16-04-2022 19:24 Laatste update: 19:26

Het droomhuwelijk tussen Christian Eriksen en Brentford FC duurt voort. De Deen maakte begin maart zijn debuut bij Brentford, dat destijds één punt boven de degradatiezone verkeerde. Inmiddels is de club een reeks overwinningen verder en staat het op de elfde plaats in de Premier League. Bij die overwinningen speelde Eriksen een grote rol. 

Brentford maakte eind januari het verrassende nieuws wereldkundig dat Eriksen uit zou gaan komen voor The Bees. Op 26 februari viel Eriksen nog in tegen Newcastle United, maar dat duel ging verloren. Met Eriksen in de basis is het een ander verhaal: Norwich City, Burnley, Chelsea, West Ham United en Watford ging allemaal over de knie tegen de laagvlieger uit Engeland. 

In de laatste wedstrijd tegen Watford zorgde Eriksen voor de assist op de winnende treffer van Pontus Jansson. In totaal mocht Eriksen dit seizoen vijf keer starten voor Brentford en al die wedstrijden gingen gewonnen.

Het zijn opmerkelijke statistieken: zonder Eriksen behaalde Brentford 24 punten uit 28 wedstrijden, met Eriksen staat de teller op vijftien uit vijf. Inmiddels staat Brentford op de elfde plaats en lijkt de Premier League een zekerheid voor volgend seizoen. De voorsprong op de degradatiestreep is maar liefst vijftien punten.