Oppermachtig Vitesse wint nipt van Cambuur door uitblinkende doelman Bos

10-04-2022 16:25

Vitesse heeft zondagmiddag afgerekend met Cambuur Leeuwarden. De Arnhemmers waren in eigen huis oppermachtig, maar stuitten telkens op de uitblinkende doelman Pieter Bos. Het werd door een treffer van Loïs Openda 1-0 in GelreDome.

Cambuur trad af met een verzwakt elftal vanwege een griepuitbraak en beschikte slechts over veertien spelers en drie keepers in aanloop naar het duel. Even leek het erop dat het duel wellicht zou worden afgeblazen, maar uiteindelijk ging de wedstrijd gewoon door.

Vitesse klapte er vanaf de eerste minuut op en leek direct op voorsprong te komen. De treffer van Openda werd echter afgekeurd omdat de Belg buitenspel zou staan. Na een kleine twintig minuten redde de uitkomende Bos knap op de inzet van Openda. Enkele minuten later was het de beurt aan Jacob Rasmussen en Million Manhoef, maar beide heren stuitten eveneens op Bos.

De thuisploeg was oppermachtig, maar kwam vlak voor rust pas op voorsprong. Openda trof deze keer wel het doel en Bos werd voor het eerst verslagen. Vitesse leek vlak voor rust de score te verdubbelen, maar Daan Huisman miste twee keer in korte tijd. Jeroen Houwen kwam ongelukkig in botsing met Danilho Doekhi en moest het veld vroegtijdig verlaten.

In het tweede bedrijf ging Vitesse op dezelfde voet verder en bleek Bos nog enkele keren een sta-in-de-weg. Na ruim een uur tikte de doelman een van richting veranderde bal nog knap weg. In de slotfase kreeg Dylan Smit nog een goede kans voor de bezoekers, maar zijn inzet ging naast.

Vitesse keert door de overwinning terug naar de zesde plaats en passeert FC Utrecht. Cambuur blijft op de twaalfde plaats steken in de Eredivisie, maar lijkt wel veilig op het hoogste niveau van Nederland.