Nieuws

Ten Hag nog niet akkoord met United: 'Het hele plaatje moet kloppen voor hem'

Ten Hag nog niet akkoord met United: 'Het hele plaatje moet kloppen voor hem'

08-04-2022 16:49 Laatste update: 16:54

Erik ten Hag heeft zijn ja-woord nog niet gegeven aan Manchester United. De Britse grootmacht zou de Nederlandse oefenmeester dolgraag willen inlijven, maar Ten Hag gaat Ajax niet zomaar verlaten.

"United heeft de keuze gemaakt om vol voor Ten Hag te gaan, maar voor Ten Hag geldt dat het hele plaatje moet kloppen", zegt Ajax-clubwatcher Freek Jansen bij de Pak Schaal Podcast. "Hij koestert wat hij bij Ajax heeft, dus gaat niet zomaar weg. Dat houdt in dat hij een breed eisenpakket heeft voor de nieuwe club, dus ook voor United. Daar zal ongetwijfeld contact over zijn tussen United en het management van Ten Hag."

"Als alles klopt, gaat Ten Hag na dit seizoen naar Engeland", vervolgt Jansen. "Maar ik weet dat er ook andere topclubs concreet hebben geïnformeerd naar hem. En onlangs, toen ik hem sprak, gaf hij aan ook zeker het toekomstplaatje van Ajax mee te nemen in zijn keuze. Wat is er komende zomer mogelijk om door te selecteren, om een nieuw kampioenselftal te smeden? Dat soort zaken."

Ondanks de interesse van verschillende Europese grootmachten, heeft Manchester United wel de beste papieren. "United ligt op pole position, maar de keuze is nog niet definitief gemaakt", besluit de Ajax-watcher. Jansen verwacht op korte termijn nog geen witte rook.