Nieuws

Voormalig goaltjesdief Higuaín (34) na dit seizoen met voetbalpensioen

Voormalig goaltjesdief Higuaín (34) na dit seizoen met voetbalpensioen

05-04-2022 14:25 Laatste update: 14:28

Gonzalo Higuaín is bezig aan zijn laatste maanden als profvoetballer. Met dit nieuws kwam de vader van de voormalig goaltjesdief van onder meer Real Madrid, SSC Napoli, Juventus en Chelsea in de Argentijnse media.

Higuaín zou bij zijn vader hebben aangegeven dat hij zijn schoenen na dit jaar aan de wilgen gaat hangen. "Nee, hij stopt ermee. Dat is tenminste wat hij mij heeft verteld", antwoordt Jorge Higuaín op de vraag van TNT Sports of Higuaín (34) zijn loopbaan gaat afsluiten bij River Plate.

De Argentijn maakte in 2020 de overstap van Juventus naar het Inter Miami uit de Verenigde Staten. Deze transfer zorgde voor een familie-onderonsje met zijn broer Frederico, die in vergelijking tot Gonzalo een linie terug op het middenveld was te bewonderen. Enkele maanden geleden besloot Frederico al dat het genoeg was door een punt achter zijn loopbaan te zetten.

Higuaín kwam dit seizoen vijf keer in actie voor de ploeg uit Miami en wist daarin twee keer het net te vinden. In zijn gehele loopbaan wist de Argentijn meer dan 350 keer het net te vinden voor achtereenvolgens River Plate, Real Madrid, Napoli, Juventus, AC Milan, Chelsea, Inter Miami en de nationale ploeg van Argentinië. In het seizoen 2015/2016 beleefde hij het beste jaar uit zijn carrière bij Napoli: hij liet de keepers uit de Serie A maar liefst 36 keer vissen.