Wedstrijdverslag

NEC wint tegen Cambuur: Zondagschot Vet doet hoop op Europees voetbal leven

NEC wint tegen Cambuur: Zondagschot Vet doet hoop op Europees voetbal leven

03-04-2022 18:44 Laatste update: 18:51

NEC Nijmegen heeft de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden winnend afgesloten. De Nijmegenaren waren met 1-2 te sterk voor de ploeg van kersvers interim-trainer Dennis Haar.

De openingsfase van het duel was erg aantrekkelijk, en het was NEC dat uit de startblokken schoot. Na drie minuten wisten de bezoekers de score te openen, na een ongelukkige carembool voor het doel van Cambuur-doelman Pieter Bos. Jonathan Okita profiteerde hiervan en schoot bekeken binnen: 1-0. Tien minuten later was het alweer raak aan de andere kant. Patrick Joosten wist na een fraaie dribbel zijn collega Mitchel Paulissen te bereiken, die goed controleerde en rustig af wist te werken: 1-1. Na de gelijkmaker kreeg Cambuur het overwicht, wat resulteerde in een grote kans voor spits Uldrikis die een afgemeten voorzet van Doke Schmidt voorlangs kopte.

In de tweede helft ging Cambuur door met hetgeen waar het in de eerste helft gebleven was, maar het was NEC dat weer voor het eerste gevaarlijk werd. Okita was met een afstandschot op zoek naar zijn tweede treffer van de dag, maar zag zijn inzet via de rug van Lasse Schöne gepakt worden door Bos. Even later kwam er namens de ploeg uit Leeuwarden een debutant in het veld: Milan Smit. De jongeling gaf zijn debuut bijna gelijk glans: van dichtbij wist hij Mattijs Branderhorst net niet te verschalken.

In de slotfase van het duel was het dan toch NEC dat de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. De ingevallen Javier Vet besloot eens uit te halen van een meter of vijfentwintig en deed dit met verve, zijn poging belandde in de linker bovenhoek: 1-2. De ploeg van Haar bleef na deze flinke domper aandringen, maar werd niet echt gevaarlijk meer.

NEC heeft met deze zege drie knappe punten gepakt en mag stiekem hopen op de play-offs om een ticket voor Europees voetbal. De Nijmegenaren klimmen naar de negende plek in de Eredivisie en staan op één punt achterstand van FC Groningen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!