Nieuws

'Real Madrid haakt af in strijd om Haaland wegens salariseis en vele blessures'

'Real Madrid haakt af in strijd om Haaland wegens salariseis en vele blessures'

01-04-2022 13:06

Real Madrid lijkt niet langer mee te dingen naar de handtekening van Erling Haaland. Marca weet dat de club afziet van diens komst, wegens onder meer de vele blessures waar de Noorse doelpuntenmachine mee te kampen heeft.

Naar verluidt is Real Madrid niet de enige geïnteresseerde partij die Haaland wil binnen hengelen. Onder meer Manchester City en Paris Saint-Germain zouden eveneens het wonderkind willen binnenhalen. Volgens de Spaanse krant heeft zaakwaarnemer Mino Raiola onlangs de salariseisen van Haaland verdubbeld en wil hij dertig miljoen euro netto (!) op jaarbasis voor zijn cliënt verzekeren.

Marca stelt dat deze eis 'ontoelaatbaar' is voor de beleidsbepalers in Madrid. De twijfels worden mede ingevoerd door het vele blessureleed dat Haaland teistert. Sinds de international van Noorwegen (21 jaar) actief is als profvoetballer liep hij al veertien blessures op. 'Het is een visitekaartje dat uitnodigt tot wantrouwen', is het veelzeggende commentaar in het Spaanse dagblad.

Daarnaast refereert de club aan topaankopen Eden Hazard en Gareth Bale, die zich over de erfenis van Cristiano Ronaldo moesten ontfermen. Het tweetal is eveneens vaak geblesseerd, waardoor de bestuurders in de Spaanse hoofdstad zich niet weer een mislukte topaankoop kunnen permitteren.