Rotdebuut voor Ranieri: toverende Salah en scorende Firmino doen 't voor Liverpool

16-10-2021 15:19 Laatste update: 15:14

Liverpool heeft de uitwedstrijd bij Watford zonder problemen in drie punten omgezet. Met dank aan Mo Salah, die bij vlagen toverde, en een hattrick van Roberto Firmino werden The Hornets met 0-5 verslagen.

Watford trad voor het eerst aan met Claudio Ranieri als nieuwe manager. De Italiaan, die vijf jaar geleden één van de grootste voetbalstunts ooit neerzette door kampioen te worden met Leicester City, kon er echter niet voor zorgen dat de club uit het noordwesten van Londen klaar was voor Liverpool. Vanaf minuut één waren The Reds de baas en dat vertaalde zich al gauw in goals.

Salah was de aangever op de 0-1 van Sadio Mané en dat deed de Egyptenaar met de buitenkant van de schoen. Zijn Senegalese maatje hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen om de openingstreffer op zijn naam te krijgen en nog voor rust had met Roberto Firmino ook de derde speler van het beruchte aanvalstrio zijn bijdrage gehad. Hij was het eindstation van een heerlijk lopende aanval.

De Braziliaan scoorde in de tweede helft opnieuw en kreeg daarbij de hulp van de verdediging van Watford. Het hoogtepunt van de wedstrijd was echter de 0-4 van Salah, die vier Hornets uitspeelde alsof het amateurs waren en de bal vervolgens uitgekiend in de verre hoek plaatste. Het was een wonder dat het pas in blessuretijd 0-5 werd via Firmino. De spits maakte daarmee het kwintet en zijn eigen hattrick compleet.

Liverpool is daarmee voorlopig koploper in Engeland. De formatie van trainer Jürgen Klopp heeft twee punten voorsprong op Chelsea, dat later dit weekend nog in actie zal komen.